Kežmarskí hydinári rázne odmietajú postup rezortného ministerstva

04.03.2011 Kežmarok

Kežmarok 4. marca (TASR) – Vedenie spoločnosti Podtatranská hydina, a. s. na dnešnej tlačovej konferencii vo svojom kežmarskom sídle rázne odmietlo akúkoľvek opodstatnenosť ministrom pôdohospodárstva SR Zsoltom Simonom ...
\"Naša priama materiálna strata sa už vyšplhala na úroveň 200.000 eur, nehovoriac o nedozernom poškodení nášho dobrého obchodného mena, čo odhadujem na milióny eur. Konkrétnym príkladom je, že už štyria veľkí odberatelia prestali od nás nakupovať. Zákazníci začali vracať tovar, ktorí deň predtým kúpili, \" zdôraznil pre TASR generálny riaditeľ Pavol Konkoľ.
Rezortné ministerstvo podľa neho zvolilo veľmi nešťastný spôsob prezentácie celej kauzy, ktorej dopad ohrozuje približne 800 pracovných miest. \"Postupovalo v rozpore nariadeniami Európskej komisie. So zverejňovaním vyhlásenia mal pán minister počkať až do doby, kedy sa celá vec definitívne dokáže, \" zdôraznil Konkoľ s tým, že je kedykoľvek pripravený doručiť odobratú kontrolnú vzorku do akreditovaného laboratória v Berlíne.
\"V návale emócií, stresu a úplne pochopiteľných obáv z našej ďalšej existencie som použil tvrdšie slová. Objavila sa medzi nimi aj úvaha o možnom trestnom oznámení. Toto je náš pokus o zmier. Nechceme si vyrábať nepriateľov, no budeme si uplatňovať náhradu škôd. Zároveň nechceme dopustiť monopolné postavenie jedného producenta hydiny na slovenskom trhu, čo by určite znamenalo zvýšenie spotrebiteľských cien, \" dodal Konkoľ.
 

Vyberte región